Uniek samengestelde Zuid Afrika Rondreis - Van Bommel Safari's
18518
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18518,page-child,parent-pageid-17523,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een rondreis Zuid-Afrika is een van de beste manieren om dit zeer veelzijdig land te bezoeken. Zowel fantastisch voor safari als voor mensen die van het goede leven houden. Fantastische wildgebieden, veel cultuur, historie, wijngebieden, heerlijk eten en niet te vergeten: ongekende gastvrijheid. Zuid Afrika wordt niet voor niets “de wereld in één land genoemd”.

Zuid-Afrika is een land met een enorme diversiteit qua natuur: bossen, kustgebieden, woestijn en bergen. Zuid-Afrika heeft een van de meest indrukwekkende wildlife safari gebieden. Vooral de private game reserves mogen niet ontbreken in uw maatwerk safari reis. Maar in tegenstelling tot andere afrikaanse landen hoeft safari niet de kern van uw vakantie te zijn, er zijn tal van andere activiteiten mogelijk: duiken, golfen, mountainbiken, paardrijden, bergbeklimmen, wandelen, vissen, culinair eten en drinken, luieren aan het strand, historie- en cultuursnuiven.

Van Bommel Safari’s kan voor u een fantastische individuele rondreis Zuid-Afrika samenstellen, in elke prijsklasse, gebruik makend van kleinschalige accommodatie, afgestemd op uw wensen, met of zonder safari.

Meest bijzondere regio’s in Zuid-Afrika

Rondreis Zuid Afrika- Sabi Sand

Sabi Sand: een “must” voor uw rondreis Zuid Afrika

Sabi Sand Game Reserve is een van de beste private game reserves in Zuid-Afrika. Het gebied is beroemd om fantastische luipaard sightings, maar leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, wilde honden en alle algemene wild soorten zijn er natuurlijk ook.  Op safari in een open landrover, samen met uw gids en zijn spoorzoeker, volgt u de “big cats” door het struikgewas. Zo dichtbij kwam u nog nooit. Dit levert onvergetelijke ervaringen op.

Er zijn vele lodges in de Sabi Sands, allemaal met hun eigen grondgebied, hun eigen kampen en hun eigen manier van werken. Uit eigen ervaring weten we welke lodge voor u het beste is. Sabi Sand mag niet ontbreken in uw maatwerk rondreis Zuid-Afrika.

Kruger National Park

Oog in oog met olifanten, neushoorns, giraffen, nijlpaarden en allerlei ander wild. Veel diersoorten kunt u zelf vinden tijdens een selfdrive in Kruger Park. Leeuwen, luipaarden en cheetahs zijn echter veel moeilijker te vinden: een flinke dosis geluk is nodig om deze grote katten op redelijke afstand te zien. U mag niet van de wegen af en de begroeiing is vrij dicht, dus raden wij altijd ook een paar dagen in een private game reserve aan om er zeker van te zijn dat u de beste safari ervaring krijgt. De wegen in het Kruger park zijn zeer goed onderhouden, je hebt dus absoluut geen 4×4 nodig om het park te bezoeken. Kruger Park is een betaalbare mogelijkheid voor uw rondreis Zuid Afrika.

Rondreis Zuid Afrika - Kruger Park
Rondreis Zuid Afrika - Waterberg

Waterberg: safari mogelijkheden gaan hier samen met een fantastisch landschap

Op zo’n drie uur rijden van Johannesburg ligt Waterberg. Het bevat enkele mooie safari gebieden, zoals Marakele en Welgevonden. U vindt hier niet alleen een ruime hoeveelheid wild maar ook een waanzinnig mooi landschap: bergen en schitterende waterpartijen.

Houdt u van een uitdaging? Maak onder leiding van zeer ervaren gidsen een meerdaagse wandelsafari en voel u een met de natuur.

Madikwe Game Reserve

Dit safari gebied bestaat uit vlaktes rood woestijnzand die worden afgewisseld met bomen, struiken en grasgebieden. Hier vindt u ook andere diersoorten dan in Kruger Park zoals gemsbokken, springbokken en bruine hyena’s.

Madikwe is bekend om zijn afrikaanse wilde honden populatie. Deze dieren zijn zeer bedreigd en elke safari liefhebber weet hoe speciaal het is deze dieren te zien.

Rondreis Zuid Afrika Madikwe
Rondreis Namibie - Gemsbok

Kgalagadi Transfrontier Park: ontdek de rust van de Kalahari in een 4×4 selfdrive

Kgalagadi Transfrontier Park is een deel van de Kalahari. Rode zandduinen en twee meestal droge rivierbeddingen bepalen het landschap. Het park is geliefd bij de wat avontuurlijke selfdrive safari liefhebber. Het massatoerisme is hier nog zeker niet doorgedrongen.

Wilt u het park verkennen met een gids en kennismaken met de Khomani San en Mier bevolking, dan kunnen we dat ook in uw maatwerk safari reis inplannen.

KwaZulu-Natal: combineer safari, cultuur en strand in uw maatwerk reis

KwaZulu-Natal heeft ongekende mogelijkheden voor uw maatwerk safari reis. Laat u meevoeren naar vervlogen tijden, luisterend naar de “historytellers”. Ervaar de Zulu cultuur. Ga paardrijden, mountain-biken of wandelen in de Drakensbergen. Ga op safari in Hluhluwe/Umfolozi, de bakermat van de neushoorns of in een private game reserve. Of ga naar Afrika’s meest ongerepte wildernis stranden aan de warme Indische oceaan waar u kan relaxen, duiken en snorkelen. In het juiste seizoen zijn er walvissen, dolfijnen, walvishaaien en eierleggende zeeschildpadden te zien.

Rondreis Zuid Afrika- KZN
Rondreis Zuid Afrika - Tiger Canyons

Tiger Canyons, ex-situ tijgerbescherming op z’n best

Tiger Canyons is een fantastisch ex-situ tijger beschermingsproject in Zuid-Afrika opgericht door natuurbeschermer en wildlife filmer John Varty.

De tijgers leven in een groot omheind game reserve en hebben een vrij en wild leven. John Varty wil natuurlijk geen tijgers in gezonde bestaande ecosystemen brengen, dus het gebied waar de tijgers leven is teruggebracht van verwaarloosde schapen boerderijen tot een volwaardig natuurgebied. Het is prima habitat voor tijgers.

Nu zult u denken: tijgers in Afrika? Dat klopt toch niet? In principe heeft u daar gelijk in. Maar stelt u zich het volgende voor: er zijn meer dan 60.000 tijgers in gevangenschap en nog slechts een paar duizend tijgers in het wild in Azië. Te veel tijgers in kooien, te weinig in het wild.

Bezoek dit fantastische project en steun de tijger bescherming.

Kaapstad en de Gardenroute

Een aantal dagen Kaapstad en omgeving is, in het juiste seizoen, zeer de moeite waard. Er zijn vele activiteiten en bezienswaardigheden in en om Kaapstad: de Tafelberg, V&A Waterfront, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, de pinguïn kolonie, walvissen kijken, de wijnlanden en natuurlijk de tuin route.

Gaat u zelf actief de stad verkennen of laten ervaren gidsen u de mooiste plekken zien? U bepaalt wat u wilt tijdens uw rondreis Zuid Afrika.

080930-yvb0241ntab540x280

Een maatwerk rondreis in Zuid-Afrika biedt unieke safari mogelijkheden

Rondreis Zuid Afrika-safari

Private Game Reserves: een absolute “must” voor uw rondreis Zuid Afrika

Op safari in een open landrover, samen met uw gids en zijn spoorzoeker, volgt u het luipaard door het struikgewas. Ze markeert haar territorium. Zo dichtbij was u nog nooit.

Een private game reserve is een lodge in privégebied, dus geen hordes toeristen. De dieren kunnen volkomen vrij migreren naar bijv. Kruger Park. Safari auto’s (open landrovers) mogen off road en u bent verzekerd van de beste gidsen en spoorzoekers. Een absolute must voor uw Zuid-Afrika maatwerk safari reis!

121216-jvb2118zw2a350x232

Leer van andere culturen en over de geschiedenis van Zuid Afrika

Kunst is belangrijk in de Afrikaanse cultuur: doe een workshop of bezoek een van de lokale kunstenaars waar mee wordt samengewerkt. Niets toeristisch maar echt.

In het algemeen is Zuid-Afrika een vrij westers land, en veel gebruiken zijn hetzelfde als in Europa. Maar sommige stammen hebben andere traditionele gewoontes. Geïnteresseerd in hoe deze mensen echt leven? Wij regelen het voor u.

Laat u meevoeren naar vervlogen tijden. Luister naar de “historians”, die op de meest fascinerende manier over de roerige geschiedenis van Engelsen, Boeren en Zulu’s vertellen.

_JVB1558v350x232

Geïnteresseerd in eco training of een wildlife researchproject?

Wilt u meer leren over natuurbescherming, wildlife en de Afrikaanse bush.

Dan heeft u de mogelijkheid een cursus te volgen waarbij u veel leert over de flora en fauna van Afrika. De trainingen zijn eigenlijk bedoeld voor mensen die een carrière in het ecotoerisme willen, maar steeds meer toeristen zijn meer dan gewoon geïnteresseerd in de Afrikaanse bush. Zelf heb ik zo’n soort eco-training in het jaar 2000 al gedaan en nog altijd geniet ik van de kennis van- en het zicht op de natuur, die het me gebracht heeft.

Wilt u veldwerk doen met een conservation researchteam in een gerenommeerd “Big 5” safari gebied, ook dat kan. Het kan uw leven verrijken.

091223-yvb2565tab350x232

Ervaar zelf de verschillende Nationale Parken

In de Nationale Parken kunt u zelf rustig rondrijden en proberen het wild te vinden.

U kan heerlijk genieten van de natuur in uw eigen tempo.  Sta ‘s ochtends heel vroeg op en ga dan direct het park in. Kom later terug om lekker te ontbijten of neem eten mee voor onderweg. De vroege ochtenden zijn vaak het mooiste en het rustigst. In de namiddag ziet u regelmatig dieren bij waterplaatsen.

100505-jvb2836-350x232

Even tot rust komen aan de kust, of…..

…. ga duiken, snorkelen, surfen, kanoën, op walvissafari,of echt iets unieks: volg de sardine run.

Vele wateractiviteiten zijn mogelijk. Mits in het juiste seizoen zijn ze in te passen in uw maatwerk safari reis. Lekker rustig genieten, of heel avontuurlijk, het kan allemaal.

081013-yvb2477ntab350x232

Binnenlandse vluchten: handig in zo’n groot land

Zuid-Afrika is groter dan Duitsland en Frankrijk samen.

Het wegennetwerk in Zuid-Afrika is goed. Wilt u echter niet te veel rijden of heeft u beperkte tijd dan kunt u ook een fly-in safari doen: bijna alle lodges hebben een landingsstrip.

Een maatwerk safarireis rond Kruger Park kan ook prima gecombineerd worden met Kaapstad via een binnenlandse vlucht.

Leer van ‘s werelds beste fotografen de geheimen van nachtfotografie en boek een betaalbare fotosafari

Zuid-Afrika heeft fantastische natuurfotografie mogelijkheden. Op safari in Private Game Reserves komt u met de open safari auto het dichtst bij de dieren. Maar ook zijn er veel schuilhutten waaruit u kunt fotograferen. De topfotografen, waarmee wij samenwerken zijn veelal winnaars in the Wildlife Photographer of the Year competition. Deze fotosafari’s zijn prima in te passen in uw Zuid-Afrika maatwerk safari reis.

De beste tijd voor een maatwerk rondreis in Zuid Afrika:

Zuid Afrika heeft het hele jaar door een prettig klimaat met veel zonnige en droge dagen.

De winter is van juni tot september. De temperaturen overdag zijn zeer aangenaam (vaak meer dan 20℃) maar de nachten kunnen koud zijn. Het is droog en het is de ideale tijd voor een safari reis omdat de vegetatie niet dicht is en de dieren naar de waterplaatsen trekken. Maar voor Kaapstad en omgeving is het dan de slechtste tijd: het kan heel nat en echt koud zijn.

De zomer, het nattere seizoen, is van eind november tot maart. De temperaturen kunnen enorm oplopen (>40℃) en de luchtvochtigheid is wat hoger. Voor Kaapstad en omgeving is dit de mooiste tijd: droog en zonnig. Let wel, rond Kerst betaalt u topprijzen voor accommodaties en tickets, en is het overal erg druk.

Het voorjaar, september tot november en het najaar, april en mei, zijn uitermate geschikt voor een maatwerk safari reis in Zuid-Afrika. Zonnig, droog en niet te warm.

De mening van onze klanten