Tanzania - Van Bommel Safaris Tanzania- Maatwerk safari reis
Een maatwerk Tanzania safari reis: eindeloze savannes vol wildlife. Of je nu de Kilimanjaro wilt beklimmen, de Maasai wilt ontmoeten, stilte wilt vinden in de zuidelijke parken, of wilt genieten van zand en zee op Zanzibar, Tanzania biedt eindeloos veel mogelijkheden voor jouw maatwerk safari reis.
Reis Tanzania, Tanzania, safari, rondreis Tanzania
18479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18479,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

EEN MAATWERK TANZANIA SAFARI REIS: EINDELOZE SAVANNES VOL WILDLIFE

Tanzania is een land met enorme natuurparken, de thuisbasis van een indrukwekkende wildpopulatie. In de Serengeti migreren jaarlijks miljoenen gnoes en zebra’s over de uitgestrekte vlaktes op zoek naar voedsel en water, wat een fantastische ervaring is voor elke safariliefhebber. Tanzania is het land waar cheeta’s jagen voor hun jongen, leeuwen in bomen klimmen, zwarte neushoorns leven en flamingo’s meren kleur geven. Het heeft bergachtige gebieden met dicht regenwoud waar veel chimpansees leven. Of je nu de Kilimanjaro wilt beklimmen, de Maasai en Hadza wilt ontmoeten, stilte wilt vinden in de zuidelijke parken, of wilt genieten van zand en zee op Zanzibar, Tanzania biedt eindeloos veel mogelijkheden voor jouw maatwerk safarireis.

Meest bijzondere safari regio’s in Tanzania

Tanzania safari Serengeti

Serengeti, eindeloze vlaktes en een overvloed aan wild

Savannes, uitgestrekte grasvlaktes met enkele acaciabomen en beboste rivieroevers. Hier vind je jagende cheeta’s, flinke leeuwenpopulaties en enorme aantallen gnoes, gazellen en zebra’s die het grootste deel van het jaar deze vlaktes bevolken. Met je privégids ontdek je de mooiste plekjes van dit safari gebied. Er zijn diverse accommodaties, variërend van stenen lodges tot kleinschalige, hoogwaardige mobiele tentenkampen. Een bezoek aan de Serengeti mag niet ontbreken in jouw maatwerk safarireis naar Tanzania.

Tarangire National Park, rustig en ongerept

Acaciabossen, grasland, moerassen en baobabs vormen de basis van dit ongerepte safarigebied. Kijk uit over de rivier en zie enorme kuddes olifanten dagelijks hun dorst lessen. In en rondom Tarangire vindt een soort mini-migratie plaats. De Tarangire-rivier is tijdens de droge periode de voornaamste waterbron in het gebied, waardoor olifanten, zebra’s en gnoes zich voornamelijk in de buurt van de rivier ophouden.

Tanzania safaris Tarangire
Tanzania safari - Ngorongoro Krater

Ngorongoro Crater

Om de krater te bezoeken, daalt u met de auto meer dan 600 meter van de kraterrand naar de vlakke bodem, een indrukwekkende afdaling met een fantastisch uitzicht over de krater. Op de bodem is een enorme verscheidenheid aan wild te zien, dankzij permanent water, bossen, moerassen, een zoutmeer en savannes die zorgen voor voldoende water en voedsel. Ga samen met uw gids op zoek naar de zwarte neushoorn en ervaar de schoonheid van dit unieke safarigebied. Naast deze safarigamedrives behoren ook wandelingen vanaf de kraterrand of een bezoek aan de Maasai tot de vele safari-mogelijkheden.

Selous, Ruaha en Katavi: pure wildernis

De zuidelijke parken zijn minder druk dan het noorden, waardoor je je in deze pure wildernis “alleen op de wereld” waant. Maak een ontspannende boottocht over de Rufiji-rivier en bezoek vogelkolonies. Ga met je gids op zoek naar wilde honden, fotografeer olifanten die ’s middags naar de rivier komen en beleef een van de ongerepte safarigebieden in Tanzania.

Tanzania safari- Selous
Tanzania safari - Mahali, Gombe

Mahale en Gombe: sta oog in oog met een chimpansee, een uniek moment

Een chimpansee trekking in het westen van Tanzania is een adembenemende ervaring. Wandelend met een gespecialiseerde gids gaat u op zoek naar de chimpansees in de regenwouden van Mahale of Gombe Stream. Al sinds de jaren zestig worden deze apen hier bestudeerd. Kiest u het idyllische Mahale of gaat u naar Gombe en treedt u in de voetsporen van Jane Goodall? Beide chimpansee trekking locaties staan garant voor een unieke safari ervaring.

Tanzania biedt unieke maatwerk safari mogelijkheden

Safari Tanzania maatwerk reis

Laat u rondrijden tijdens uw maatwerk safari reis door één van onze hoog gekwalificeerde privé gidsen

Reis samen met uw privé gids/chauffeur door de mooiste safari gebieden van Tanzania.

Het noorden van Tanzania is ideaal om samen met uw privégids te ontdekken. De afstanden tussen de verschillende safarigebieden zijn niet al te groot, en uw gids kent de nationale parken als de beste. Dagelijks gaat u er met een 4×4 safari-auto op uit om wildlife te zoeken. Wij werken samen met de beste gidsen, zodat u volop kunt genieten van uw maatwerk safarireis in Tanzania.

Safari Tanzania-Selous

Een boot safari met nijlpaarden, krokodillen en vele vogelkolonies of toch een strandvakantie op Zanzibar?

Combineer safari met strand of bezoek de niet toeristische parken in het zuiden.

Na een avontuurlijke safarireis kunt u op Zanzibar heerlijk ontspannen aan het strand. Geniet van activiteiten zoals snorkelen, een boottocht per Dhow, of verken Stone Town. Zanzibar biedt vele mogelijkheden om uw reis af te sluiten met ontspanning en plezier. Voor wie op zoek is naar meer avontuur, raden we een boot safari op de Rufiji rivier in Selous aan. Hier kunt u krokodillen, nijlpaarden en ontelbaar veel vogels bewonderen.

Fly-in safari

Vlieg naar uw accommodatie en ga op safari met de meest gespecialiseerde gids van het kamp

Een fly-in safari is comfortabel en essentieel voor de zuidelijke parken.

De vliegtuig diensten in Tanzania werken fantastisch: ze zijn echt onderdeel van het openbaar vervoer. Als u tijdens uw maatwerk safari reis een bezoek brengt aan het zuiden of westen van Tanzania dan is dat altijd per vliegtuig. Uw accommodatie levert dan de gidsen tijdens uw verblijf.

Tanzania: de migratie in Ndutu en Serengeti zijn favoriet voor wildlife fotografie

Een safari fotoreis in Tanzania richt zich op de geboorte van de gnoes in Ndutu en het zuiden van Serengeti in februari/maart. Leeuwen, hyena’s en cheetah’s zorgen voor non stop actie. Het is een highlight voor elke safari liefhebber, wildlife filmer en fotograaf.

Wat is de beste tijd voor een maatwerk safari reis Tanzania

Het droge seizoen in Tanzania is van juni tot en met oktober en december tot en met februari. Februari is fantastisch voor de geboorte van de gnoes in Ndutu. Van juni tot en met oktober zijn alle safari gebieden in Tanzania de moeite waard: let wel de grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen trekken in juni/juli richting Kenia om in september/oktober weer terug te keren.

Combinatie reizen Tanzania/Kenia of Tanzania/Rwanda

Wilt u de grote migratie volgen dan is een combinatie reis misschien een fantastische optie. U ziet de kuddes in het grensgebied, zowel in Serengeti (Tanzania) als in Masai Mara (Kenia).

Heeft u na een safari reis in noord Tanzania nog zin in extra avontuur, dan is een bezoek aan de berggorilla’s in Rwanda misschien iets voor u.

De mening van onze klanten