Tanzania - Van Bommel Safaris
18479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18479,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Tanzania, eindeloze savannes, een overvloed aan wildlife en ongekende mogelijkheden voor uw maatwerk safari reis

Tanzania is een land met gigantische natuurparken, waarin een enorme wildpopulatie haar thuis heeft. In de Serengeti trekken jaarlijks miljoenen gnoes en zebra’s over de uitgestrekte vlakte op zoek naar voldoende eten en water. Voor ieder safari liefhebber een fantastische belevenis. Tanzania is het land waar de cheetah’s jagen voor hun jongen, boom klimmende leeuwen voorkomen, zwarte neushoorns leven en waar grote aantallen flamingo’s kleur geven aan meren. Het land van berghellingen met dicht regenwoud waar vele chimpansees leven. Beklim de Kilimanjaro, bezoek de Maasai en Hadza, zoek de stilte in de zuidelijke parken of geniet van zand en zee op Zanzibar. Eindeloos veel mogelijkheden voor uw maatwerk safari reis naar Tanzania.

Meest bijzondere safari regio’s in Tanzania

Tanzania safari Serengeti

Serengeti, eindeloze vlaktes en een overvloed aan wild

Savannes, eindeloze grasvlaktes met enkele acaciabomen, en beboste rivieroevers. Jagende cheetahs, flinke leeuwenpopulaties en enorme aantallen gnoes, gazellen en zebra’s die het grootste deel van het jaar de savannes bevolken. Samen met u privé gids ontdekt u de mooiste plekjes van dit safari gebied. Er is een verscheidenheid aan accommodaties, van stenen lodges tot kleinschalige, kwalitatief zeer goede, mobiele tentenkampen. Een bezoek aan Serengeti mag niet ontbreken in uw maatwerk safari reis naar Tanzania.

Tarangire National Park, rustig en ongerept

Acacia bossen, grasland, moerassen en baobabs vormen de basis van dit ongerepte safari gebied. Kijk uit over de rivier en zie enorme kuddes olifanten dagelijks hun dorst lessen. In en rondom Tarangire vindt een soort mini-migratie plaats. De Tarangire rivier is tijdens de droge tijd de voornaamste waterbron in het gebied. Olifanten, zebra’s en gnoes houden zich dan voornamelijk op in de buurt van de rivier.

Tanzania safaris Tarangire
Tanzania safari - Ngorongoro Krater

Ngorongoro Crater

Om de krater te bezoeken daalt u met de auto meer dan 600m van de kraterrand naar de vlakke bodem. Een erg indrukwekkende afdaling met een fantastisch uitzicht over de krater. Op de bodem is een enorme verscheidenheid aan wild te zien. Permanent water, bossen, moerassen, een zoutmeer en savannes zorgen voor voldoende water en voedsel. Ga samen met uw gids op zoek naar de zwarte neushoorn en ervaar de schoonheid van dit unieke safari gebied. Naast deze safari gamedrives behoort een wandeling vanaf de kraterrand of een bezoek aan de Maasai ook tot een van de vele safari mogelijkheden.

Selous, Ruaha en Katavi: pure wildernis

De zuidelijke parken zijn minder toeristisch dan het drukkere noorden. In deze pure wildernis waant u zich “alleen op de wereld”. Maak een boottocht over de Rufiji River en bezoek de vogelkolonies. Ga met uw gids op zoek naar de wilde honden, fotografeer de olifanten die in de namiddag naar de rivier komen en ervaar een van de ongerepte safari gebieden in Tanzania.

Tanzania safari- Selous
Tanzania safari - Mahali, Gombe

Mahale en Gombe: sta oog in oog met een chimpansee, een uniek moment

Een chimpansee trekking in het westen van Tanzania is een adembenemende ervaring. Wandelend met een gespecialiseerde gids gaat u op zoek naar de chimpansees in de regenwouden van Mahale of Gombe Stream. Al sinds de jaren zestig worden deze apen hier bestudeerd. Kiest u het idyllische Mahale of gaat u naar Gombe en treedt u in de voetsporen van Jane Goodall? Beide chimpansee trekking locaties staan garant voor een unieke safari ervaring.

Tanzania biedt unieke maatwerk safari mogelijkheden

130608-YVB0873-350x232

Laat u rondrijden tijdens uw maatwerk safari reis door één van onze hoog gekwalificeerde privé gidsen

Reis samen met uw privé gids/chauffeur door de mooiste safari gebieden van Tanzania.

Het noorden van Tanzania leent zich zeer goed om samen met uw privé gids te ontdekken. Hier zijn de afstanden tussen de verschillende safari gebieden niet al te groot en hij kent de nationale parken als de beste. In een 4×4 safari auto gaat u er dagelijks op uit om wildlife te zoeken. Wij werken met de beste gidsen samen zodat u volop kan genieten van uw maatwerk safari reis in Tanzania.

130617-vbs11958-350x232

Een boot safari met nijlpaarden, krokodillen en vele vogelkolonies of toch een strandvakantie op Zanzibar?

Combineer safari met strand of bezoek de niet toeristische parken in het zuiden.

Op Zanzibar kunt u heerlijk relaxen aan het strand, na een avontuurlijke safari reis. Snorkelen, een boottocht per Dhow of een bezoek aan Stone Town, er zijn vele activiteiten mogelijk.

Bent u op zoek naar meer avontuur, maak dan een boot safari op de Rufiji rivier in Selous, waar krokodillen, nijlpaarden en ontelbaar veel vogels te zien zijn.

Rondreis Oeganda - tour

Vlieg naar uw accommodatie en ga op safari met de meest gespecialiseerde gids van het kamp

Een fly-in safari is comfortabel en essentieel voor de zuidelijke parken.

De vliegtuig diensten in Tanzania werken fantastisch: ze zijn echt onderdeel van het openbaar vervoer. Als u tijdens uw maatwerk safari reis een bezoek brengt aan het zuiden of westen van Tanzania dan is dat altijd per vliegtuig. Uw accommodatie levert dan de gidsen tijdens uw verblijf.

Tanzania: de migratie in Ndutu en Serengeti zijn favoriet voor wildlife fotografie

Een safari fotoreis in Tanzania richt zich op de geboorte van de gnoes in Ndutu en het zuiden van Serengeti in februari/maart. Leeuwen, hyena’s en cheetah’s zorgen voor non stop actie. Het is een highlight voor elke safari liefhebber, wildlife filmer en fotograaf.

Wat is de beste tijd voor een maatwerk safari reis Tanzania

Het droge seizoen in Tanzania is van juni tot en met oktober en december tot en met februari. Februari is fantastisch voor de geboorte van de gnoes in Ndutu. Van juni tot en met oktober zijn alle safari gebieden in Tanzania de moeite waard: let wel de grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen trekken in juni/juli richting Kenia om in september/oktober weer terug te keren.

Combinatie reizen Tanzania/Kenia of Tanzania/Rwanda

Wilt u de grote migratie volgen dan is een combinatie reis misschien een fantastische optie. U ziet de kuddes in het grensgebied, zowel in Serengeti (Tanzania) als in Masai Mara (Kenia).

Heeft u na een safari reis in noord Tanzania nog zin in extra avontuur, dan is een bezoek aan de berggorilla’s in Rwanda misschien iets voor u.

De mening van onze klanten