Kenia - Van Bommel Safaris Kenia- Maatwerk safari reis Kenia
Verken de adembenemende safari-gebieden van Kenia, waaronder Masai Mara, Amboseli, Laikipia en Samburu. Bewonder een overvloed aan wilde dieren tijdens je safari reis. Kenia is beroemd vanwege de "wildebeest migration". Ook buiten deze periode is Masai Mara de moeite waard, met een rustige sfeer en het hele jaar door aanwezige grote katten. Van Bommel Safari's maakt van je safari reis een onvergetelijk Afrikaans avontuur."
Kenia, Kenia safari, Masai Mara, Wildebeest migratie,
18492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18492,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

KENIA IS DE BAKERMAT VAN SAFARI’S: VOLG HET STOF VAN DE KUDDES OVER DE SAVANNE.

Verken de adembenemende safari-gebieden van Kenia, waaronder Masai Mara, Amboseli, Laikipia en Samburu. Bewonder een overvloed aan wilde dieren tijdens je safari reis. In Nairobi bezoek je de David Sheldrick Wildlife Trust en verblijf je bij de Giraffe Manor.

Masai Mara staat bekend om de spectaculaire migratie tussen juni en augustus, wanneer miljoenen dieren de grens oversteken van Tanzania naar Kenia. De beroemde ‘wildebeest migration’ biedt een onvergetelijke ervaring. Ook buiten deze periode is Masai Mara de moeite waard. Het is er dan een stuk rustiger en het hele jaar door zijn er grote katten.

Combineer je maatwerk reis met een bezoek aan Tanzania of een gorilla trekking.

Van Bommel Safari’s maakt van je safari reis een onvergetelijk Afrikaans avontuur.”

Het mooiste safari gebied van Kenia

Safari Kenia- Masai Mara

Masai Mara

Rijdend over de uitgestrekte vlaktes, zie je in de verte stofwolken opstijgen. Duizenden dieren verzamelen zich bij de rivier. De spanning stijgt en dan springt de eerste in het water.

Tijdens de migratie in de Masai Mara trekken miljoenen gnoes, zebra’s en Thomson gazelles door de Mara Rivier. Het is een prachtig en soms dramatisch schouwspel dat natuurliefhebbers een ultieme safari-ervaring biedt. Het is niet altijd eenvoudig om een mooie oversteek te zien; geduld en een beetje geluk zijn vereist. Als je specifiek voor deze ‘Mara-crossings’ komt, overweeg dan om wat langer in het gebied te verblijven.

Naast deze grote kuddes zijn er het hele jaar door veel ‘grote katten’ in de Mara: leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Alle ingrediënten voor een fantastische safari-ervaring.

Kenia biedt unieke mogelijkheden voor uw maatwerk safari

Safari Kenia - Mara

Met uw gids op game drive zoekend naar de “big cats”

Op stap met uw gids

Tijdens onze Kenia-reizen kunt u genieten van de luxe van uw eigen gids/privéchauffeur, die u vanaf Nairobi naar diverse parken begeleidt. Dit zorgt voor een ontspannen ervaring. U kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van de professionele gidsen die verbonden zijn aan de accommodaties. Zij kennen het gebied uitstekend en beschikken over een uitgebreid lokaal netwerk, waardoor ze snel geïnformeerd worden over bijzondere waarnemingen.

Safari Kenia- Mara

Volg de migratie en zie de crossings van de Mara rivier

Volg de “wildebeest migration”, oftewel “de grote trek” in de Masai Mara.

Tijdens het verblijf in de Masai Mara trekken miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles verscheidene keren de Mara Rivier over: dit levert een spectaculaire schouwspel op. Ook al is het soms wat druk met safari auto’s, de migratie blijft een fantastische belevenis voor elke safari liefhebber.

Fly-in safari Kenia

Vlieg vanuit Nairobi of Tanzania rechtstreeks de Mara in

Regelmatige vluchten brengen u rechtstreeks naar uw safari lodge.

Verschillende safari gebieden in Kenia (en Tanzania) kunnen makkelijk gecombineerd worden door gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Zo kunt u bijvoorbeeld de migratie volgen vanuit Tanzania naar Kenia zonder eerst naar Nairobi te vliegen. Wij helpen u graag uw maatwerk safari reis zo comfortabel mogelijk te maken.

De Migratie: de “crossings” van de Mara Rivier zijn spectaculair

Ervaar het theatrale spektakel van de ultieme safari in Kenia’s Masai Mara. Leg een overvloed aan wildlife vast en aanschouw de jaarlijkse migratie van 1,9 miljoen gnoes. Een onvergetelijke ervaring wacht op je. Ga met ons mee op een van onze fotografie reizen naar de Mara.

De beste tijd voor een maatwerk safari reis naar Kenia.

Vanaf begin juli tot oktober is de beste tijd voor de grote migratie.

Het droge seizoen loopt van juni tot oktober en van december tot maart.

In november zijn er korte regens in de namiddag.

In het groene seizoen van maart tot en met mei zijn er veel jonge dieren te zien. De prijzen van lodges zijn erg gunstig in deze tijd.

Bijzondere gebieden in Kenia

Kenia biedt niet alleen in de Masai Mara onvergetelijke wildlife-ervaringen, maar ook in parken zoals Lake Nakuru en Amboseli. In Lake Nakuru verwelkomen miljoenen flamingo’s u als een roze wolk. Amboseli is de thuisbasis van vele olifantenfamilies, met de mogelijkheid om de Kilimanjaro te bewonderen bij helder weer. In het noordelijke deel van Kenia is Laikipia, een ongerept en ruig niemandsland, een aanrader. Hier kunt u de Big Five spotten en kennismaken met stammen zoals Masai of Samburu, die de wildreservaten beheren. Ook een aansluitende strandvakantie is mogelijk.

De mening van onze klanten