Kenia - Van Bommel Safaris
18492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18492,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kenia is de bakermat van safari’s: volg het stof van de kuddes over de savanne en ervaar de grootsheid van de natuur

Kenia heeft prachtige safari gebieden, zoals Masai Mara, Amboseli, Laikipia en Samburu, waar elke safari reiziger een overvloed aan dieren kan zien. In Nairobi kunt u de David Sheldrick Wildlife Trust bezoeken en bij de Giraffe Manor overnachten. Masai Mara is de bekendste safari bestemming in Kenia. Ergens in de periode juni-augustus steken miljoenen dieren (vooral gnoes oftewel wildebeest, maar ook zebra’s en Thomson gazellen) de grens over van Tanzania naar Kenia en verblijven dan in de Masai Mara om ongeveer half oktober weer terug te keren. In Kenia steken de dieren meerdere keren de rivieren over. Dit is de beroemde wildebeest migration. Ook buiten deze periode is de Masai Mara de moeite waard: het is er dan veel rustiger en de grote katten blijven er het hele jaar. Een maatwerk reis naar Kenia kan ook zeer goed met Tanzania gecombineerd worden.

Het mooiste safari gebied van Kenia

Safari Kenia- Masai Mara

Masai Mara

Rijdend over de vlaktes, stofwolken in de verte. Duizenden dieren verzamelen zich bij de rivier. De druk bouwt op en dan springt de eerste in het water. Tijdens de migratie in de Masai Mara trekken miljoenen gnoes, zebra’s en thomson gazelles door de Mara Rivier. Dit is een schitterend maar soms ook dramatisch schouwspel. Voor natuurliefhebbers is dit een ultieme safari belevenis. Het is niet altijd even makkelijk om een mooie oversteek te zien: je moet geduld hebben en ook een beetje geluk. Als je echt voor deze “Mara- crossings” komt verblijf dan wat langer in het gebied. Behalve deze grote kuddes zijn er het hele jaar door veel “grote katten” in de Mara: leeuwen, cheetahs en luipaarden. Alle ingrediënten voor een fantastische safari reis.

Kenia biedt unieke mogelijkheden voor uw maatwerk safari

Safari Kenia - Mara

Met uw gids op game drive zoekend naar de “big cats”

De “Big Cats” van Masai Mara zijn legendarisch.

Ook buiten de migratie tijd is Masai Mara een fantastische bestemming voor een maatwerk safari reis. Leeuwen, luipaarden en cheetahs zijn territoriaal en blijven het hele jaar in de Mara. Het is lekker rustig in de Mara, qua aantal toeristen, zodat u van elke sighting echt kan genieten.

070819d2x-4656n2a350x232

Volg de migratie en zie de crossings van de Mara rivier

Volg de “wildebeest migration”, oftewel “de grote trek” in de Masai Mara.

Tijdens het verblijf in de Masai Mara trekken miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles verscheidene keren de Mara Rivier over: dit levert een spectaculaire schouwspel op. Ook al is het soms wat druk met safari auto’s, de migratie blijft een fantastische belevenis voor elke safari liefhebber.

img_1880na350x232

Vlieg vanuit Nairobi of Tanzania rechtstreeks de Mara in

Regelmatige vluchten brengen u rechtstreeks naar uw safari lodge.

Verschillende safari gebieden in Kenia (en Tanzania) kunnen makkelijk gecombineerd worden door gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Zo kunt u bijvoorbeeld de migratie volgen vanuit Tanzania naar Kenia zonder eerst naar Nairobi te vliegen. Wij helpen u graag uw maatwerk safari reis zo comfortabel mogelijk te maken.

De Migratie: de “crossings” van de Mara Rivier zijn spectaculair

Geniet van het theatrale schouwspel als je de ultieme safari reis maakt in Kenia’s Masai Mara. Fotografeer een overvloed aan wildlife en wees getuige van de jaarlijkse migratie van 1,9 miljoen gnoes. Een onvergetelijke ervaring.

De beste tijd voor een maatwerk safari reis naar Kenia.

Van juni tot oktober is de beste tijd voor de grote migratie.

Het droge seizoen loopt van juni tot oktober en van december tot maart.

In november zijn er korte regens in de namiddag.

In het groene seizoen van maart tot en met mei zijn er veel jonge dieren te zien. De prijzen van lodges zijn erg gunstig in deze tijd.

Veilig reizen in Kenia

Het toerisme in Kenia heeft de afgelopen jaren veel te leiden gehad van politieke onrust en terroristische aanslagen. Masai Mara heeft nog nooit te maken gehad met deze dreiging. Van Bommel Safari’s stelt uw veiligheid voorop en is daarom wat terughoudend in reisadvies naar enkele andere gebieden in Kenia.

De mening van onze klanten