Botswana - Van Bommel Safaris
Botswana is een uniek safari land in Afrika. Het heeft zeer ongerepte natuur en dat in combinatie met weinig toeristen. Een safari in Botswana is de ultieme safari reis in Afrika. Voor echte safari-liefhebbers een fantastisch land.
17638
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17638,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Botswana is een uniek safari land in Afrika. Het heeft zeer ongerepte natuur en dat in combinatie met weinig toeristen. Een maatwerk reis in Botswana is de ultieme safari reis in Afrika. Voor echte safari-liefhebbers een fantastisch land.

Botswana wordt gekenmerkt door zeer droge en zeer natte gebieden: woestijn en water liggen dicht bij elkaar. Dit contrast maakt het land zo uniek. De ene keer gaat u op safari in een open game drive auto op zoek naar leeuwen en luipaarden. De andere keer vaart u tussen papyrus en rietvelden in een bootje of mokoro en geniet u van de vogels en het natuurschoon om u heen. Echt even helemaal weg van het jachtige leven. De waterstanden in de verschillende seizoenen zijn alles bepalend voor uw safari ervaring.  We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw maatwerk Botswana safari reis.

De unieke safari gebieden in Botswana

Botswana Safari Okavango

Okavango Delta, Botswana

Een safari reis naar Okavango Delta, het hart van Botswana’s ongerepte natuur, is onvergelijkbaar. Het water van Okavango River vloeit uit over de Kalahari woestijn. De waterstand is alles bepalend en daardoor is elk stukje delta anders.  Rietvelden, papyrus en bossen in combinatie met een gevarieerd, uitbundig dierenleven maken het tot een uniek ecosysteem. Laat u meevoeren op het water, in een mokoro glijdend door het riet, wandel over een eiland met uw gids en voel hoe u één wordt met de natuur.

Chobe – Botswana

De grootste populatie van olifanten in Afrika leeft in Chobe National Park. In de droge tijd trekken de dieren elke namiddag naar de rivier. Vanuit een boot is het een prachtig schouwspel ze te zien drinken aan de oever. Soms steekt een kudde olifanten de rivier over en natuurlijk kan dat niet zonder even te spelen in het water. Ook voor vogelaars en fotografen is Chobe National Park een paradijs. Deze safari’s kunnen zowel vanuit een lodge als vanaf een houseboat plaatsvinden.

Botswana safaris Chobe
Botswana safaris - Mashatu - Tuli block

Tuli Block – Botswana

Tuli Block heeft alles wat een wildernis nodig heeft: oneindig landschap, rotsformaties, droge rivierbeddingen met majestueuze oude bomen en een zeer rijk dierenleven. Grenzend aan de Limpopo provincie van Zuid-Afrika is het goed combineerbaar met een Zuid-Afrika maatwerk safari reis. Naast game drives zijn er ook andere safari activiteiten mogelijk: paardrijden, mountain biken en wandelen. Deze avonturen zijn ontwikkeld om gasten echt in contact met deze prachtige wildernis te brengen.

Savute, het moeras en de savannes voeden de zebra’s tijdens hun migratie

Savute is een afgelegen, ruig deel Chobe National Park. Het herbergt een groot mysterie in Savute Channel dat stroomt en opdroogt, schijnbaar onafhankelijk van de regenval. De nattere gebieden, zoals Savute Marsh, trekken veel dieren aan. Savute heeft een enorme zebra migratie: de zebra’s trekken van de rivieren in het noorden naar de grasvlaktes in het zuidwesten van het park.

Botswana safaris - Savute
Botswana safaris- wild dogs

Linyanti- Botswana

Sta je ’s ochtends om half 6 onder de douche als de gids iedereen alarmeert: “Wild dogs in camp, you have 2 minutes to get in the vehicle!!” Geloof maar: iedereen was met 2 minuten in de safari auto. We hebben de honden ruim 2 uur kunnen volgen. Een onvergetelijke safari ervaring.

Linyanti heeft als specialiteit de met uitsterven bedreigde wilde honden. Ze leven in familie verband en dat worden “packs” genoemd. Ze jagen met elkaar door de prooi op te jagen en uit te putten: deze honden hebben een fantastisch uithoudingsvermogen.

Khwai, een community regio met veel wild

Aan de noordoost kant van de Okavango Delta, grenzend aan Moremi Game Reserve, ligt de Khwai regio. De uiterwaarden van de Khwai River trekken veel dieren aan. Grote aantallen moeras antilopen, olifanten, maar ook wilde honden en luipaarden worden hier regelmatig gezien. Een zeer mooi safari gebied met veel potentie.

1CJVB7188a540x280

Botswana biedt unieke safari mogelijkheden

1CVBS1090n350x232

Bekijk het wild te voet of vanuit een auto

Kampeer safarireizen met een gids of liever in een lodge?  Wij stemmen uw maatwerk safari reis af op uw wensen.

Wandelen in de Delta met een gespecialiseerde gids is een unieke ervaring, maar ook game drives mogen niet ontbreken tijdens uw maatwerk safari reis. U rijdt niet zo makkelijk door Botswana, zoals u dat in Zuid-Afrika zou doen. Enkele gebieden zijn goed per auto te bereiken. Maar bij andere regio’s beperken woestijn en water soms uw mogelijkheden om zelf te rijden en is invliegen de enige optie. Wij adviseren u graag.

Safari Afrika Botswana

Van de delta genieten in een Mokoro

Vaar tussen papyrus en rietvelden in een bootje of mokoro en geniet van de rust en het natuurschoon om u heen.

Okavango Delta beleeft u het beste in een mokoro, oftewel een traditionele kano. Stap af en toe uit en wandel met uw gids over de eilandjes die u tegenkomt. Kleurrijke kikkers, vogels, moerasantilopen en olifanten zijn regelmatig in deze biotoop te vinden. U bent echt even in een andere wereld. Ook rond Chobe River zijn veel water mogelijkheden. U kunt zelfs op een “Houseboat” overnachten en dan vanuit een kleiner bootje de dieren observeren die aan de oevers komen drinken.

Botswana safari's -okavango

Een fly-in safari: bereik de mooiste plekken

Het hart van de Delta, het mooiste ingrediënt voor uw maatwerk safari reis, is alleen bereikbaar per vliegtuig.

De mooiste safari gebieden in Okavango Delta liggen in het hart. Een fly-in safari is de enige mogelijkheid om deze gebieden en lodges te bereiken. Ook Linyanti, Savute en Khwai zijn het makkelijkst bereikbaar met een klein vliegtuig. Zeer ervaren piloten vliegen u vanuit Maun of Kasane naar elke lodge.

Botswana safari's - Chobe

Botswana safari: ideaal voor vogelaars en wildlife fotografen

De houseboat op de Chobe rivier is een uitstekende plek voor vogelaars en wildlife fotografen om de dieren te zien vanaf een speciale fotografie boot. Ook zijn er regelmatig safari fotoreizen in Khwai en de Okavango Delta, waar u in de meest ongerepte gebieden een overvloed aan wild kunt fotograferen. Een andere unieke mogelijkheid is fotograferen vanuit een ondergrondse schuilhut in Mashatu Game Reserve in het Tuli Block. De Wildlife Photographer of the Year heeft hier zijn winnende foto gemaakt.

Beste tijd voor een maatwerk Botswana safari reis.

Juli tot oktober is de droge tijd, de nachten zijn kil, maar overdag is het aangenaam en zonnig. De dieren trekken naar het water en zijn dus makkelijker te vinden. De olifanten in Chobe gaan elke dag naar de rivier om te drinken en zwemmen. Het water in de Okavango Delta bereikt in deze maanden het hoogste punt, waardoor het wild zich concentreert op de eilandjes en de nog droge gedeeltes.

In oktober loopt de temperatuur op. Van november tot april regent het zo nu en dan en koelt het af: overal zijn drinkplekken, de vegetatie wordt dichter, dus het wild is moeilijker te zien. De Kalahari wordt groen en vruchtbaar: veel antilopen komen hierop af. Voor vogelliefhebbers is het dan de beste tijd. Dit nattere seizoen is zeker de moeite waard en prijstechnisch heel interessant.

April tot en met juni is het tussenseizoen: in het algemeen goed voor wildlife. Het water in de Delta stijgt weer: de rietkikkers zingen het hoogste lied. Ook de Kalahari en Makgadikgadi zijn goede plekken in dit seizoen. In dit seizoen zijn de prijzen relatief gunstig.

De mening van onze klanten