Botswana - Van Bommel Safaris Botswana maatwerk reis-safari
Botswana: een uniek safari-land in Afrika, ongerepte natuur en weinig toeristen. Een maatwerk reis naar Botswana biedt de ultieme safari-ervaring in Afrika. Voor echte safari-liefhebbers een fantastisch land.
Maatwerk reis Botswana, safari Botswana, safari, Botswana reis
17638
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17638,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Botswana is een buitengewoon safari-land in Afrika, met ongerepte natuur en relatief weinig toeristen. Een maatwerk reis naar Botswana biedt de ultieme safari-ervaring in Afrika, waardoor het een fantastische bestemming is voor echte safari-liefhebbers.

Botswana heeft zeer droge en zeer natte gebieden die dicht bij elkaar liggen: woestijn en water. Dit unieke contrast maakt het land bijzonder. Soms gaat u op safari in een open game drive auto om leeuwen en luipaarden te spotten. Op andere momenten vaart u tussen papyrus en rietvelden in een bootje of mokoro, waar u kunt genieten van vogels en de prachtige natuur om u heen. Het is een echte ontsnapping uit het drukke leven. De waterstanden in verschillende seizoenen bepalen volledig uw safari-ervaring. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw maatwerk Botswana-safari.

De unieke safari gebieden in Botswana

Botswana Safari Okavango

Okavango Delta, Botswana

Een safari naar de Okavango Delta, het kloppende hart van de ongerepte natuur in Botswana, is werkelijk uniek. Hier stroomt het water van de Okavango River uit over de Kalahari-woestijn. De waterstand is cruciaal, waardoor elk deel van de delta anders is. Rietvelden, papyrus en bossen gecombineerd met divers en uitbundig dierenleven creëren een uniek ecosysteem. Laat u meenemen op het water, glijdend door het riet in een mokoro, maak een wandeling over een eiland met uw gids en ervaar hoe u één wordt met de natuur.

Chobe – Botswana

In het Chobe National Park leeft de grootste olifantenpopulatie van heel Afrika. Tijdens het droge seizoen trekken de dieren elke namiddag naar de rivier. Vanaf een boot is het een prachtig schouwspel om ze aan de oever te zien drinken. Soms steekt een kudde olifanten zelfs de rivier over, en natuurlijk nemen ze dan even de tijd om te spelen in het water. Ook voor vogelliefhebbers en fotografen is Chobe National Park een waar paradijs. Deze safari’s kunnen zowel vanuit een lodge als vanaf een houseboat worden beleefd.

Botswana safaris Chobe
Botswana safaris - Mashatu - Tuli block

Tuli Block – Botswana

Tuli Block heeft alles wat je verwacht van een wildernis: eindeloze landschappen, indrukwekkende rotsformaties, droge rivierbeddingen met oude majestueuze bomen en een overvloed aan wildlife. Het grenst aan de Limpopo-provincie van Zuid-Afrika, waardoor het goed te combineren is met een op maat gemaakte safari in Zuid-Afrika. Naast de gebruikelijke game drives zijn er ook andere safari-activiteiten mogelijk, zoals paardrijden, mountainbiken en wandelen. Deze avonturen zijn speciaal ontwikkeld om gasten echt in contact te brengen met deze prachtige wildernis.

Savute, het moeras en de savannes voeden de zebra’s tijdens hun migratie

Savute is een afgelegen en ruig deel van het Chobe National Park. Hier bevindt zich een groot mysterie rondom het Savute Channel, dat lijkt te stromen en op te drogen, ogenschijnlijk onafhankelijk van de regenval. De nattere gebieden, zoals de Savute Marsh, trekken veel dieren aan. Een bijzonder spektakel in Savute is de enorme zebra migratie: de zebra’s trekken van de rivieren in het noorden naar de grasvlaktes in het zuidwesten van het park.

Botswana safaris - Savute
Botswana safaris- wild dogs

Linyanti- Botswana

Sta je ’s ochtends om half 6 onder de douche als de gids iedereen alarmeert: “Wild dogs in camp, you have 2 minutes to get in the vehicle!!” Geloof maar: iedereen was met 2 minuten in de safari auto. We hebben de honden ruim 2 uur kunnen volgen. Een onvergetelijke safari ervaring.

Welkom in de ongerepte wildernis van Linyanti, Botswana. Ontdek de betoverende schoonheid van dit noordelijke juweeltje, bekend om zijn diverse landschappen en zeldzame ontmoetingen met met uitsterven bedreigde wilde honden. Ga op safari langs de Linyanti-rivier, waar boottochten en game drives je oog in oog brengen met majestueuze dieren. Ontdek de magie van Linyanti – waar avontuur en natuurlijke pracht samenkomen.

Khwai, een community regio met veel wild

Aan de noordoost kant van de Okavango Delta, grenzend aan Moremi Game Reserve, ligt de Khwai regio. De uiterwaarden van de Khwai River trekken veel dieren aan. Een zeer mooi safari gebied met veel potentie. Ontdek de uitgestrekte vlaktes en beboste gebieden tijdens opwindende game drives. Onder begeleiding van ervaren gidsen krijg je de kans om grote aantallen moeras antilopen, olifanten, maar ook wilde honden, leeuwen, luipaarden en een scala aan vogelsoorten te spotten.

Botswana biedt unieke safari mogelijkheden

Botswana reis- safari

Bekijk het wild te voet of vanuit een auto

Kampeer safarireizen met een gids of liever in een lodge?  Wij stemmen uw maatwerk safari reis af op uw wensen.

Wandelen in de Delta met een gespecialiseerde gids is een unieke ervaring, maar ook game drives mogen niet ontbreken tijdens uw maatwerk safari reis. U rijdt niet zo makkelijk door Botswana, zoals u dat in Zuid-Afrika zou doen. Enkele gebieden zijn goed per auto te bereiken. Maar bij andere regio’s beperken woestijn en water soms uw mogelijkheden om zelf te rijden en is invliegen de enige optie. Wij adviseren u graag.

Safari Afrika Botswana

Van de delta genieten in een Mokoro

Vaar tussen papyrus en rietvelden in een bootje of mokoro en geniet van de rust en het natuurschoon om u heen.

Verken een stukje Okavango Delta in een traditionele kano, ook wel bekend als een mokoro. Stap af en toe uit en verken te voet met uw gids de eilandjes die u tegenkomt. In deze biotoop vindt u kleurrijke kikkers, vogels, moerasantilopen en olifanten. Het is echt alsof u in een andere wereld bent. Langs de Chobe-rivier zijn er ook tal van watermogelijkheden. U kunt zelfs overnachten op een “Houseboat” en vanuit een kleiner bootje de dieren observeren die naar de oevers komen om te drinken.

Botswana safari's -okavango

Een fly-in safari: bereik de mooiste plekken

Het hart van de Delta, het mooiste ingrediënt voor uw maatwerk safari reis, is alleen bereikbaar per vliegtuig.

De mooiste safari gebieden in Okavango Delta liggen in het hart van de Delta. Een fly-in safari is de enige mogelijkheid om deze gebieden en lodges te bereiken. Ook Linyanti, Savute en Khwai zijn het makkelijkst bereikbaar met een klein vliegtuig. Zeer ervaren piloten vliegen u vanuit Maun of Kasane naar elke lodge.

Botswana safari: Mashatu

Ontdek een uniek deel van Botswana tijdens een 8-daagse fotoreis (7 nachten) met twee gamedrives per dag. Hier zijn de grote katten ruimschoots aanwezig. In de zomer is Mashatu werkelijk prachtig. Een verblijf bij Mashatu kan naadloos worden opgenomen in een op maatwerk reis naar Zuid-Afrika en is ook zeer boeiend voor partners die niet fotograferen. Januari 2024 is volgeboekt, maar ook voor 2025 bieden we zeer interessante prijzen op aanvraag.

Beste tijd voor een maatwerk Botswana safari reis.

Juli tot oktober is de droge tijd, de nachten zijn kil, maar overdag is het aangenaam en zonnig. De dieren trekken naar het water en zijn dus makkelijker te vinden. De olifanten in Chobe gaan elke dag naar de rivier om te drinken en zwemmen. Het water in de Okavango Delta bereikt in deze maanden het hoogste punt, waardoor het wild zich concentreert op de eilandjes en de nog droge gedeeltes.

In oktober loopt de temperatuur op. Van november tot april regent het zo nu en dan en koelt het af: overal zijn drinkplekken, de vegetatie wordt dichter, dus het wild is moeilijker te zien. De Kalahari wordt groen en vruchtbaar: veel antilopen komen hierop af. Voor vogelliefhebbers is het dan de beste tijd. Dit nattere seizoen is zeker de moeite waard en prijstechnisch heel interessant.

April tot en met juni is het tussenseizoen: in het algemeen goed voor wildlife. Het water in de Delta stijgt weer: de rietkikkers zingen het hoogste lied. Ook de Kalahari en Makgadikgadi zijn goede plekken in dit seizoen. In dit seizoen zijn de prijzen relatief gunstig.

De mening van onze klanten