Namibië- Van Bommel Safaris rondreis Namibië - selfdrive
Ontdek Namibië met een self-drive rondreis verzorgd door Van Bommel Safari's, afgestemd op jouw wensen: tent op het dak of vaste accommodatie? Namibië is echter veel meer dan alleen een wildlife safari land: indrukwekkend zijn de zandduinen van Sossusvlei en Etosha National Park
Rondreis Namibië, Safari, reis Namibie, maatwerk reis, self-drive Afrika
18451
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18451,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

RONDREIS NAMIBIË: SPECTACULAIRE LANDSCHAPPEN, WILDLIFE EN VEEL CULTUUR

Ontdek Namibië met een maatwerk rondreis verzorgd door Van Bommel Safari’s, afgestemd op jouw wensen.

Namibië, een prachtig uitgestrekt en dunbevolkt land, biedt een diverse mix van oceaan, woestijn, duinlandschap en rivieren.

Het beroemde Etosha National Park staat bekend als het meest prominente wildpark in Namibië. In de droge, stoffige omgeving met beperkte vegetatie trekken dieren naar waterpoelen tijdens de droge maanden, waardoor je de meeste dieren hier kunt spotten.

Namibië is echter veel meer dan alleen een wildlife safari land: indrukwekkend zijn de zandduinen van Sossusvlei aan de rand van de Namib woestijn.

Fascinerend is het ook om te zien hoe Bosjesmannen en Himba’s in dit woestijnachtige land leven.

Meest bijzondere safari gebieden in Namibië

Rondreis Namibie Etosha

Etosha National Park – Rondreis Namibië

In de namiddag wachten we bij een waterplaats in Etosha Nationaal Park. Dieren zoals giraffen, gemsbokken, springbokken en zebra’s komen voorbij. Plots wordt het stil. In de verte zien we drie leeuwinnen door het witte stof van Etosha lopen. Ze drinken en keren terug….zo mooi.

Etosha Nationaal Park is een must tijdens uw rondreis in Namibië. Het park heeft een enorme zoutpan die meestal droog staat, maar bij regen vult deze zich kortstondig met water. Dit trekt flamingo’s en pelikanen aan. Drinkplaatsen, zowel natuurlijk als kunstmatig, helpen het wild te overleven tijdens de droge periodes en bieden uitstekende plekken om dieren te spotten.

Namib Naukluft National Park – Sossusvlei

De wind die mist brengt, vormt ook de hoge, bewegende zandduinen in het park. Daar leven springbokken, gemsbokken, struisvogels, hyena’s en jakhalzen. Bekende plekken zijn Sossusvlei, Deadvlei, Dune 45 en de Sesriem Canyon.

Deadvlei is een klei-vallei in de Namib-woestijn. Tussen de twaalfde en vijftiende eeuw groeiden er grote camelthorn bomen. Klimaatverandering en zandduinen sneden de watertoevoer af, waardoor de bomen doodgingen. Nu zie je hun skeletten als silhouetten in de kleilaag. Hoewel niet versteend, vergaan de bomen niet omdat het te droog is.

Rondreis Namibie Sossusvlei
Rondreis Namibie Swakopmund

Swakopmund- Rondreis Namibië

Swakopmund, aan de westkust van Namibië, is een levendige stad tussen woestijn en oceaan, met koloniale gebouwen die getuigen van de Duitse geschiedenis. Ontdek de woestijndieren met een boeiende gids of geniet van een ontspannen boottocht op zoek naar zeeleeuwen, dolfijnen en pelikanen.

Ten noorden van Swakopmund bevindt zich Cape Cross, een reservaat voor een enorme kolonie Kaapse pelsrobben. Verder naar het noorden ligt de onherbergzame Skeleton Coast, waar juist de ruigheid de aantrekkingskracht vormt.

Kunene – Himba’s

De Himba’s, een nomadische bevolkingsgroep in het noordwesten van Namibië, leven traditioneel van hun vee, voornamelijk koeien en geiten. Tijdens uw maatwerk rondreis bieden wij de mogelijkheid om bij Epupa een traditionele Himba-familie te bezoeken. We hebben goede afspraken met een Himba-gids om verstoring van hun fragiele cultuur te voorkomen. Door dagelijkse rotatie wordt elke dag een andere familie bezocht, met minimale impact. De families ontvangen maismeel en andere voedingsmiddelen als dank. In sommige gebieden zie je helaas toenemend bedelgedrag (voor snoep), wat we proberen te vermijden.

Rondreis Namibie - Himba
Rondreis Namibie - Damaraland, woestijnolifant

Damaraland – Woestijnolifanten

Damaraland, gelegen in het noordcentrale deel van Namibië, is een prachtig maar verlaten gebied met gevarieerde landschappen, waaronder open vlaktes, bergen en ravijnen. In het zuidwesten grenst het aan de Namib Desert, waar kleine groepen woestijnolifanten leven. Met een speciale safari is de kans groot dat je deze olifanten tegenkomt, en je hebt ook de mogelijkheid om te voet met een gids op zoek te gaan naar zwarte neushoorns die zich hebben aangepast aan het droge klimaat. Een unieke ervaring!

Keetmanshoop, Lüderitz en Fish River Canyon

In het zuiden van Namibië is Keetmanshoop bekend vanwege het Kokerbomenwoud en Giants Playground. Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens in de vorm van een bos zoals in Keetmanshoop. Deze fotogenieke bomen werden door Bosjesmannen gebruikt als kokers voor pijlen.

Bij Lüderitz ligt het spookdorp Kolmanskop; de laatste inwoners verlieten het dorp in 1956. Sindsdien kruipen de zandduinen steeds nader en zijn alle gebouwen nu half onder het zand begraven.

In het diepe zuiden van Namibië bevindt zich de Fish River Canyon, een van ’s werelds grootste canyons met een lengte van 161 km, breedte van 27 km en diepte van 500 m.

 

Rondreis Namibie Keetmanshoop

Namibië heeft unieke maatwerk safari mogelijkheden

Rondreis Namibie selfdrive

Namibië: fantastisch voor een selfdrive safari

Ontdek Namibië tijdens een selfdrive en bezoek de highlights.

De beste manier om Namibië te verkennen is met een selfdrive rondreis. De wegen zijn grotendeels onverhard, maar goed begaanbaar. Onderweg kun je genieten van adembenemende landschappen.

Rondreis Namibie - Swakopmund

Namibië, woestijn en oceaan

Namibië, na al het stof en zand even relaxen aan de kust.

Uitwaaien aan het strand, een boottocht omringd door pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen of zelfs een kanotocht maken. Er zijn vele manieren om zand uit je haren te krijgen.

Rondreis Namibie - Dead Vlei

Namibië vanuit de lucht: spectaculair

Vanuit een helikopter, luchtballon of klein vliegtuig: een eindeloos landschap.

In alle rust zwevend in een luchtballon over Sossusvlei of toch liever fotograferend in een helikopter zonder deuren? Heeft u niet zoveel tijd en prefereert u een luxe fly-in safari reis? Eén ding is zeker: Namibië vanuit de lucht is spectaculair!

Landschaps- en Wildlife fotografie op z’n best, en zoveel meer…….

Fotograferen in Namibië is fantastisch: adembenemende landschappen, een indrukwekkende sterrenhemel, een rijk wildleven en veel vogels. Verwacht de beste mogelijkheden voor dag- en nachtfotografie.

Wat is de beste tijd voor een safarireis naar Namibië?

Van juni tot oktober zijn ideale maanden voor een safarireis in Namibië. De dieren in Etosha zijn het best te zien bij de waterplaatsen. Heerlijke temperaturen overdag en koelere nachten. Als u kampeert kan het rond juli en augustus wel wat koud zijn in een tent, vorst ’s nachts is namelijk mogelijk. In oktober beginnen de temperaturen op te lopen en in de zomermaanden (winter in Nederland) is het bijna dagelijks 40 graden en warmer. Een echt regenseizoen kent Namibië niet, maar in de maanden januari tot april kan het wel flink stormen.

De mening van onze klanten