Namibië - Van Bommel Safaris
18451
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18451,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Rondreis Namibië: spectaculaire landschappen, bijzonder wildlife en veel cultuur

Een rondreis door Namibië verzorgt door Van Bommel Safari’s is een unieke maatwerk reis afgestemd op uw wensen.

Namibië is een heel mooi uitgestrekt en dunbevolkt land. Oceaan, woestijn, duinlandschap en rivieren, Namibië heeft het allemaal.

Etosha National Park is het bekendste wildpark in Namibië. Het is er droog en stoffig en er is beperkte vegetatie. In de droge maanden trekken de dieren naar de waterpoelen en daar vind je dus de meeste dieren.

Namibië is echter veel meer dan alleen een wildlife safari land: indrukwekkend zijn de zandduinen van Sossusvlei aan de rand van de Namib woestijn.

Fascinerend is het ook om te zien hoe Bosjesmannen en Himba’s in dit woestijnachtige land leven.

Meest bijzondere safari gebieden in Namibië

Rondreis Namibie Etosha

Etosha National Park – Rondreis Namibië

We wachten in de namiddag bij een van de waterplaatsen. Het is een komen en gaan van dieren: giraffen, gemsbokken, springbokken en zebra’s. Dan wordt het heel rustig. In de verte zien we drie leeuwinnen aankomen lopen door het witte stof van Etosha. Ze drinken en lopen weer terug, zo mooi..

Etosha Nationaal Park is het bekendste wildpark in Namibië en mag tijdens uw rondreis dan ook niet ontbreken. Etosha bestaat voor een belangrijk deel uit een enorme zoutpan. Deze staat meestal droog, maar als het regent vult de zoutpan zich kortstondig met water. Dit trekt groepen flamingo’s en pelikanen aan. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde drinkplaatsen helpen het wild te overleven in de droge tijd. Het zijn uitstekende plekken om dieren te zien.

Namib Naukluft National Park – Sossusvlei

De winden die de mist brengen zijn ook verantwoordelijk voor de hoge zandduinen in het park, die constant in beweging zijn. In het park leven springbokken, gemsbokken, struisvogels, hyena’s en jakhalzen. De bekendste delen van het park zijn Sossusvlei, Deadvlei (Dodevlei), Dune 45 en de Sesriem Canyon.

Deadvlei is een vallei bedekt met een kleilaag in de Namib woestijn.  Tussen de twaalfde en de vijftiende eeuw groeiden er grote camelthorn bomen in de vallei. Toen het klimaat veranderde, de zandduinen de watertoevoer afsneden en het steeds droger werd, gingen de bomen dood en deze overgebleven skeletten zie je tegenwoordig als silhouetten in de kleilaag staan. Hoewel de bomen niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het er te droog is.

Rondreis Namibie Sossusvlei
Rondreis Namibie Swakopmund

Swakopmund- Rondreis Namibië

Swakopmund is een levendige stad aan de westkust van Namibië. Woestijn en duinen aan één kant, oceaan aan de andere kant. De Duitse geschiedenis van de stad is terug te zien in de koloniale gebouwen die verspreid over de stad te vinden zijn.
Ontdek de Namibische woestijn dieren tijdens een geweldige gegidste tour of maak een ontspannen boottocht op zoek naar zeeleeuwen, dolfijnen en pelikanen.

Ten noorden van Swakopmund liggen Cape Cross, een reservaat voor een enorme kolonie Kaapse pelsrobben. Verder noordelijk ligt de Skeleton Coast: de onherbergzaamheid van dit gebied is tevens de aantrekkingskracht.

Kunene – Himba’s

De Himba’s zijn een bevolkingsgroep in de Kunene regio, het noordwesten van Namibië. Het zijn nomaden en ze leven voornamelijk van hun vee (koeien en geiten). Voor het grootste deel leven de Himba’s tegenwoordig nog steeds op traditionele wijze.

Wij bieden u de mogelijkheid tijdens uw maatwerk reis door Namibië om bij Epupa een traditionele Himba familie te bezoeken. Om te vermijden dat de fragile Himba cultuur wordt verstoord, zorgen we voor goede afspraken met de Himba gids die u begeleid. Door roulatie wordt elke dag een andere familie bezocht om de impact zo laag mogelijk te houden. De families ontvangen hiervoor maismeel en andere voedingsmiddelen. In andere gebieden zie je helaas steeds meer bedelgedrag (voor snoep) met alle gevolgen van dien.

Rondreis Namibie - Himba
Rondreis Namibie - Damaraland, woestijnolifant

Damaraland – Woestijnolifanten

Damaraland is een enorm mooi maar desolaat gebied in het noord centrale deel van Namibië. Het is een zeer afwisselend landschap: open vlaktes, bergen en ravijnen. In het zuidwesten wordt het begrensd door de Namib Desert, waar kleine populaties woestijn olifanten (desert-adapted elephants) leven, die ook in Damaraland op zoek gaan naar water. U maakt een zeer redelijke kans op het zien van deze olifanten als u een speciale safari maakt waarbij men speciaal op zoek gaat.  Ook de zwarte neushoorns hebben zich aangepast aan het leven in deze zeer droge gebieden. Als u deze dieren wilt zien kan u deels te voet met een gids op zoek. Een unieke ervaring!

Keetmanshoop, Lüderitz en Fish River Canyon

Keetmanshoop in het zuiden is vooral bekend van het Kokerbomenwoud en van Giants Playground. Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens in de vorm van een bos zoals in Keetmanshoop. De kokerboom is een fotogenieke en speciale boom. De Bosjesmannen gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen.

Bij Lüderitz ligt het spookdorp Kolmanskop; de laatste inwoners verlieten het dorp in 1956. Sindsdien kruipen de zandduinen steeds nader en zijn alle gebouwen nu half onder het zand begraven.

De Fish River Canyon in het diepe zuiden van Namibië is met een lengte van 161 kilometer, een breedte van 27 kilometer en diepte van 500 kilometer, een van de grootste canyons ter wereld.

Rondreis Namibie Keetmanshoop

Namibië heeft unieke maatwerk safari mogelijkheden

Rondreis Namibie selfdrive

Namibië: fantastisch voor een selfdrive safari

Ontdek Namibië tijdens een selfdrive en bezoek de highlights.

Een selfdrive door Namibië is de beste manier om dit soms onherbergzame land te verkennen. De wegen zijn grotendeels onverhard, maar zeer goed te berijden. Met de schitterende landschappen onderweg is het echt genieten.

Rondreis Namibie - Swakopmund

Namibië, woestijn en oceaan

Namibië, na al het stof en zand even relaxen aan de kust.

Uitwaaien aan het strand, een boottocht omringd door pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen of zelfs een kanotocht maken. Er zijn vele manieren om zand uit je haren te krijgen.

Rondreis Namibie - Dead Vlei

Namibië vanuit de lucht: spectaculair

Vanuit een helikopter, luchtballon of klein vliegtuig: een eindeloos landschap.

In alle rust zwevend in een luchtballon over Sossusvlei of toch liever fotograferend in een helikopter zonder deuren? Heeft u niet zoveel tijd en prefereert u een luxe fly-in safari reis? Eén ding is zeker: Namibië vanuit de lucht is spectaculair!

Landschaps- en Wildlife fotografie op z’n best, en zoveel meer…….

Beleef een unieke fotografiereis in Namibië: adembenemende landschappen, een rijk wildleven en veel vogels. Verwacht de beste mogelijkheden voor dag- en nachtfotografie. Van Bommel Safari’s werkt samen met fotografen van wereldklasse, die toegang krijgen tot fotografiemogelijkheden, die u nergens anders vindt.

Wat is de beste tijd voor een safarireis naar Namibië?

Van juni tot en met oktober zijn ideale maanden voor een safarireis in Namibië. De dieren in Etosha zijn het best te zien bij de waterplaatsen. Heerlijke temperaturen overdag en koelere nachten. Als u kampeert kan het rond juli en augustus wel wat koud zijn in een tent, vorst ’s nachts is namelijk mogelijk. In oktober beginnen de temperaturen op te lopen en in de zomermaanden (winter in Nederland) is het bijna dagelijks 40 graden en warmer. Een echt regenseizoen kent Namibië niet, maar in de maanden januari tot april kan het wel flink stormen.

De mening van onze klanten