Zambia - Van Bommel Safaris
18505
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18505,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Zambia, een pure wildernis voor de ervaren safari liefhebber

Zambia is als safari land nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het biedt een aantal afgelegen nationale parken, die tot de beste safari gebieden ter wereld behoren. Meanderende rivieren, bossen en een rijk dierenleven zijn de ingrediënten die Zambia tot een fantastische safari bestemming maken. Zoekt u een avontuurlijke safari met gamedrives, dagenlange wandelsafari’s of kamperen in de pure wildernis dan is Zambia uw ultieme safari bestemming.

Meest bijzondere safari gebieden in Zambia

110917-yvb65540x280

Kafue met Busanga Plains, ruig maar met unieke schoonheid

In Kafue National Park, het oudste park van Zambia is het alsof de tijd stil is blijven staan. Nauwelijks toeristen en ruige natuur. Busanga Plains ligt in het noorden van Kafue. Het is een moerasachtig gebied met ongekende schoonheid. U ziet zeldzame diersoorten zoals kuddes roan- en sabelantilopen, kraanvogels en soms sitatunga’s. De leeuwen hebben zich aangepast aan het waterrijke gebied en jagen vooral op de moeras antilopen. Busanga Plains is een unieke safari bestemming, een van de meest ongerepte plekken in safari Afrika.

South Luangwa, een grote katten paradijs

South Luangwa National Park mag niet ontbreken in uw Zambia maatwerk safari reis. Met een enorme wildvariatie behoort het tot een van de beste safari wildlife gebieden. Het is een “grote katten” paradijs. De meanders van de Luangwa River vormen het groene hart van het park. In de droge tijd zie je de dieren meer geconcentreerd bij de rivier en de opdrogende lagunes. Luangwa is de bakermat van de wandelsafari’s. Een meerdaagse wandelsafari, begeleid door top gidsen, is een unieke, avontuurlijke belevenis.

Zambia safari - South Luangwa
110503-yvb4555na540x280s

Lower Zambezi, olifanten overal

Lower Zambezi National Park, gelegen aan de indrukwekkende Zambezi rivier, wordt gekenmerkt door rust, prachtige natuur en veel wild.  Buffels en enorme kuddes olifanten zijn vaak bij de rivier te vinden. Ga op gamedrive, maak een wandelsafari of maak een avontuurlijke kanotocht op de Zambezi. Lower Zambezi biedt u vele safari mogelijkheden.

Victoria Falls staat op de wereld erfgoed lijst

De Victoria Watervallen, de breedste watervallen van Afrika staan op de UNESCO wereld erfgoed lijst. Ze zijn te bezoeken vanuit Zambia en Zimbabwe. Het opspattende water is vaak van verre te zien. Een beroemde plek is de natuurlijk gevormde “Armchair” of ook wel “Devil’s Pool” genoemd. Het ligt vlak bij de watervallen op Livingston Island aan de Zambiaanse kant. Als aanvulling op uw maatwerk safari reis mag een bezoek aan de “Falls” eigenlijk niet ontbreken.

110927-jvb6001n540x280

Zambia biedt unieke maatwerk safari mogelijkheden

Botswana safaris - lodges

Niet alleen game drives, maar ook wandelsafari’s

Maak uw Zambia maatwerk safari reis nog avontuurlijker: game drive’s, wandelsafari’s en slapen in een boomhut.

Rijdend in een open safari jeep gaat u met uw gids op zoek naar wildlife. Veilig in de auto kan u heel dichtbij komen en volop genieten van de schoonheid van de dieren.  Wandelend door de bush met uw gids gaat u niet alleen op zoek naar groot wild maar wordt er ook aandacht besteed aan sporen, insecten, bomen en planten. Ultiem avontuurlijk en romantisch is een overnachting onder de sterren in een boomhut aan de Luangwa rivier. Zo beleeft u Zambia op de meest intense manier.

110926-JVB5945350x232b

Uw safari reis speelt zich af rond Zambia’s grote rivieren

Beleef de mooiste zonsondergang op de Zambezi rivier: een moment van rust tijdens uw safari reis

Geniet van bruisende stroomversnellingen en magische zonsondergangen. U ziet krokodillen, nijlpaarden, vele vogelsoorten en misschien zelfs olifanten die in de namiddag komen drinken. Vanaf het water beleeft u de natuur anders: even een moment van rust. Ook Kafue River biedt mogelijkheden om een fantastische boottocht te maken. Alle safari gebieden liggen rondom de grote rivieren in Zambia en wateractiviteiten zijn daardoor goed te implementeren in uw maatwerk safari reis

110914-jvb1649n350x232

Ervaar de ongereptheid van Zambia tijdens een ballon safari

Zwevend over Busanga Plains in een luchtballon, een oase van rust

Voor zonsopgang wordt de ballon gevuld, waarna u langzaam opstijgt boven de eindeloze vlaktes van Busanga Plains. Tijdens deze ballon safari ziet u moerasantilopen, roanantilopen en olifanten.

Zambia is een zeer groot land en vliegen is vaak de beste manier om de safari gebieden te bereiken. Een combinatie van binnenlandse vluchten en transport per auto is natuurlijk ook mogelijk. Uw safari maatwerkreis wordt volledig afgestemd op uw wensen.

Carmine bee-eaters in vlucht fotograferen: een ultieme uitdaging

Zambia biedt fantastische mogelijkheden voor wildlife fotografen. Magische zonsondergangen, luipaarden in het donker of vliegende karmijnbijeneters: niet altijd makkelijk maar wel een ultieme uitdaging.

De beste tijd voor een maatwerk safari reis naar Zambia

Van juni tot en met oktober is het droge seizoen: er is minder dichte vegetatie, de dieren trekken naar de rivier en zijn dus makkelijker te vinden en te zien. Alle lodges zijn open en in Busanga Plains daalt het waterniveau zodat de regio weer begaanbaar wordt. Het is de beste tijd voor een maatwerk safari reis.

Van november tot maart is het regentijd: veel kampen zijn dicht maar in het Mfuwe gebied van South Luangwa zijn veel lodges wel open. Ook Kafue heeft het hele jaar accommodatie open. Het is er rustig en prijstechnisch interessant.

Halverwege het tussenseizoen openen de lodges in Lower Zambezi weer. Langzaam volgen alle andere kampen.

 

De mening van onze klanten