Zambia - Van Bommel Safaris Zambia- safari reis Afrika
Ontdek het ongerepte Zambia met Van Bommel Safari's: onvergetelijke avonturen, adembenemende natuur en mooie safari's. Boek nu voor een unieke reiservaring! Zambia, een pure wildernis voor de ervaren safari liefhebber.
Zambia, safari reis, Zambia reis, Afrika safari
18505
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18505,page-child,parent-pageid-17523,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

ZAMBIA, EEN PURE WILDERNIS VOOR DE ERVAREN SAFARI LIEFHEBBER

Zambia, nog niet ontdekt door massatoerisme als safari-land, herbergt afgelegen nationale parken die tot de beste ter wereld behoren. Meanderende rivieren, bossen en overvloedig wildlife maken Zambia tot een geweldige safari-bestemming. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke gamedrives, meerdaagse wandelsafari’s of kamperen in de pure wildernis, Zambia is jouw ultieme safari-bestemming.

Meest bijzondere safari gebieden in Zambia

Safari Zambia-Kafue

Kafue met Busanga Plains, ruig maar met unieke schoonheid

In het oudste park van Zambia, het Kafue National Park, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Weinig toeristen en ruige natuur kenmerken dit gebied. Busanga Plains, gelegen in het noorden van Kafue, is een moerasachtig gebied van ongekende schoonheid. Hier spot je zeldzame diersoorten zoals kuddes roan- en sabelantilopen, kraanvogels en soms sitatunga’s. De leeuwen hebben zich aangepast aan het waterrijke gebied en jagen vooral op de moerasantilopen. Busanga Plains is een unieke safari-bestemming en een van de meest ongerepte plekken in safari Afrika.

South Luangwa, een grote katten paradijs

South Luangwa National Park mag niet ontbreken in uw Zambia maatwerk safari reis. Met een enorme wildvariatie behoort het tot een van de beste safari wildlife gebieden. Het is een “grote katten” paradijs. De meanders van de Luangwa River vormen het groene hart van het park. Tijdens het droge seizoen zie je de dieren zich concentreren rond de rivier en de opdrogende lagunes. Luangwa is de bakermat van wandelsafari’s. Een meerdaagse wandelsafari, begeleid door ervaren gidsen, is een unieke, avontuurlijke belevenis.

Zambia safari - South Luangwa
Safari Zambia- Lower Zambezi

Lower Zambezi, olifanten overal

Lower Zambezi National Park, gelegen aan de indrukwekkende Zambezi rivier, wordt gekenmerkt door rust, prachtige natuur en veel wild.  Buffels en enorme kuddes olifanten zijn vaak bij de rivier te vinden. Ga op gamedrive, maak een wandelsafari of maak een avontuurlijke kanotocht op de Zambezi. Lower Zambezi biedt u vele safari mogelijkheden.

Victoria Falls staat op de wereld erfgoed lijst

De Victoria Watervallen, de breedste watervallen van Afrika, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn te bezoeken vanuit zowel Zambia als Zimbabwe. Het opspattende water is vaak al van veraf te zien. Een beroemde plek is de natuurlijk gevormde “Armchair” of ook wel “Devil’s Pool” genoemd, vlak bij de watervallen op Livingston Island aan de Zambiaanse kant. Een bezoek aan de “Falls” mag eigenlijk niet ontbreken als aanvulling op uw maatwerk safari reis.

Afrika reis-Victoria Falls

Zambia biedt unieke maatwerk safari mogelijkheden

Botswana safaris - lodges

Niet alleen game drives, maar ook wandelsafari’s

Maak uw Zambia maatwerk safari reis nog avontuurlijker: game drive’s, wandelsafari’s en slapen in een boomhut.

In een open safari jeep, samen met uw gids, gaat u op zoek naar wilde dieren. Veilig in de auto kunt u heel dichtbij komen en volop genieten van de schoonheid van de dieren. Tijdens een wandeling door de bush met uw gids gaat u niet alleen op zoek naar groot wild, maar wordt er ook aandacht besteed aan sporen, insecten, bomen en planten. Een ultiem avontuur is een romantische overnachting onder de sterren in een boomhut aan de Luangwa rivier. Zo beleeft u Zambia op de meest intense manier.

Zambia reis- Zambezi

Uw safari reis speelt zich af rond Zambia’s grote rivieren

Beleef de mooiste zonsondergang op de Zambezi rivier: een moment van rust tijdens uw safari reis

Geniet van bruisende stroomversnellingen en magische zonsondergangen. Ontdek krokodillen, nijlpaarden, diverse vogelsoorten, en misschien zelfs olifanten die ’s middags komen drinken. Vanaf het water ervaart u de natuur op een andere manier: een moment van rust. Ook de Kafue River biedt fantastische mogelijkheden voor een boottocht. Aangezien alle safari gebieden rondom grote rivieren in Zambia liggen, zijn wateractiviteiten goed te integreren in uw op maat gemaakte safari reis.

Zambia reis- luchtballon

Ervaar de ongereptheid van Zambia tijdens een ballon safari

Zwevend over Busanga Plains in een luchtballon, een oase van rust

Voor zonsopgang wordt de ballon gevuld, waarna u langzaam opstijgt boven de uitgestrekte vlaktes van Busanga Plains. Tijdens deze ballonsafari ziet u moerasantilopen, roanantilopen en olifanten.

Gezien de omvang van Zambia is vliegen vaak de beste manier om de safarigebieden te bereiken. Natuurlijk is ook een combinatie van binnenlandse vluchten en transport per auto mogelijk. Uw maatwerk safari-reis wordt volledig afgestemd op uw wensen.

Carmine bee-eaters in vlucht fotograferen: een ultieme uitdaging

Zambia biedt fantastische mogelijkheden voor wildlife fotografen. Magische zonsondergangen, luipaarden in het donker of vliegende karmijnbijeneters: niet altijd makkelijk maar wel een ultieme uitdaging.

De beste tijd voor een maatwerk safari reis naar Zambia

Van juni tot en met oktober is het droge seizoen: er is minder dichte vegetatie, de dieren trekken naar de rivier en zijn dus makkelijker te vinden en te zien. Alle lodges zijn open en in Busanga Plains daalt het waterniveau zodat de regio weer begaanbaar wordt. Het is de beste tijd voor een maatwerk safari reis.

Van november tot maart is het regentijd: veel kampen zijn dicht maar in het Mfuwe gebied van South Luangwa zijn veel lodges wel open. Ook Kafue heeft het hele jaar accommodatie open. Het is er rustig en prijstechnisch interessant.

Halverwege het tussenseizoen openen de lodges in Lower Zambezi weer. Langzaam volgen alle andere kampen.

 

De mening van onze klanten